Антиимигрантската риторика донесе дивиденти на Словенската демократическа партия и според последните

...
Антиимигрантската риторика донесе дивиденти на Словенската демократическа партия и според последните
Коментари Харесай

Демократите на Янша с най-големи шансове на утрешните избори в Словения

Антиимигрантската реторика донесе дивиденти на Словенската демократическа партия и съгласно последните изследвания на публичното мнение, тя ще получи най-вече гласове на утрешните парламентарни избори, оповестява Ройтерс.  Лидерът на демократите Янез Янша  към този момент два пъти беше министър председател и макар проблемите, които имаше с правораздаването поради обвинявания в корупция, още веднъж е измежду най-популярните водачи в страната. 

Според сондажите на социолозите, неговата партия ще може да разчита на към 15 % от гласовете или с към 5 на 100 повече от идната по известност партия.

Според Янша, Словения е изправена пред голям брой провокации и едно от тях е сигурността:

" Словения пази шенгенската граница на Европа. Тази граница един път падна преди няколко години и в този момент всички се борим с последствията Ние няма да позволим това да се случи още веднъж. "

Янша и Социалдемократите печелят и от разпокъсването на  левицата в Словения, която е разграничена на голям брой парии. Това обаче го изправя пред сложната задача да откри сътрудници за една бъдеща ръководеща коалиция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР